Dienstverlening
Uitvaartvoorzorg


Rouwcenter         
          De Backer-Put     
    
Guldensporenlaan 18, 3530 Houthalen   
Bosstraat 2, 3530 Helchteren       
        011 60.55.60        
 
rouwcenter@skynet.be        

Home Wat te doen bij overlijden Een naam met vertrouwen Werkterrein Uitvaartvoorzorg Uitvaartnazorg

Uitvaartwens: ( laatste wilsbeschikking )

Een uitvaartwens oftewel een laatste wilsbeschikking is een handig instrument om uw uitvaart volledig zelf samen te stellen naar uw wensen en te beheren. In een dergelijke wensbepaling beslist u over de soort van plechtigheid (kerkelijke dienst, muziek, wijze van begraven, asbestemming,…), type grafkist, rouwbrieven, rouwprentjes, financieringsvorm (vb. uitvaartverzekering), enz. Wij zullen dan een gedetailleerde prijsofferte opstellen die uiteraard een benadering blijft van de reële kosten. Bij overlijden beschikken wij (en de nabestaanden) over dit “draaiboek” dat wij tot in de puntjes zullen respecteren.

Een laatste wilsbeschikking kan u zelf op de gemeente (burgerlijke stand) vastleggen, deze zullen steeds bij elke aangifte van overlijden de laatste wilsbeschikking opvragen en uw wensen respecteren.


Uitvaartverzekering:

Indien u overweegt om een uitvaartverzekering af te sluiten, dan kan u steeds vrijblijvend bij ons terecht. Maakt u liever een afspraak, dan kan u ons steeds contacteren op het nummer 011/60 55 60 of via rouwcenter@skynet.be. Wij zullen dan samen met u de mogelijkheden van dergelijke verzekeringen in alle rust bespreken.
Het grote voordeel is dat u uw eigen uitvaart en/of van uw partner of andere familieleden financieel tot in de puntjes kan regelen en u uw nabestaanden dus financieel ontlast. Immers, het kan soms enige tijd duren vooraleer andere verzekeringen uitkeren of gelden uit een eventuele nalatenschap beschikbaar zijn.

Wij hebben hieronder een voorbeeld van een verzekering waarmee we samenwerken. Om u een idee te geven over welk bedrag u maandelijks of jaarlijks wil betalen of ook kan u een vaste eenmalige som ingeven.
Hieronder een link naar de site en bereken hier (simulatie)
                         Funalia  


Rouwcenter           De Backer-Put            011 60.55.60             rouwenter@skynet.be